GAZDÁLKODÓ

GAZDÁLKODÓ NYELVVIZSGA

A GAZDÁLKODÓ a székesfehérvári központú Kodolányi János Főiskola gondozásában álló, államilag elismert bizonyítványt adó szaknyelvű nyelvvizsga-típus, amely egyaránt elérhető egy- és kétnyelvű változatban is. 2006-ban akkreditálta a NYAT, így azóta elérhető a GAZDÁLKODÓ nyelvvizsga. A GAZDÁLKODÓ (hasonlóan általános testvéréhez, Társalkodóhoz) széles körű hálózattal rendelkezik az országban, többek között van vizsgahely Budapesten, Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Keszthelyen, Veszprémben, Győrben, Pécsett, Kaposvárott, Szegeden, Kecskeméten és Székesfehérváron.

A GAZDÁLKODÓ nyelvvizsga angol és német nyelvekből kínál egy- és kétnyelvű módon vizsgalehetőséget. A GAZDÁLKODÓ vizsgák árai kedvezőnek tekinthetők a hazai viszonyok között, hiszen egy komplex nyelvvizsgát már 16.500 – 26.000 Ft-ért le lehet tenni (az árak függnek a vizsga szintjétől is).

Három szinten lehet GAZDÁLKODÓ nyelvvizsgát tenni: B1 (alapfok), B2 (középfok) és C1 (felsőfok). Mindegyik szinten lehet választani csak részvizsgát (szóbeli vagy írásbeli) és komplex (szóbeli+írásbeli) vizsgát is. További jellemzője ennek a típusnak, hogy szaknyelvi volta miatt gazdasági és idegenforgalmi profillal rendelkezik.

Mire számíthatsz, ha GAZDÁLKODÓ nyelvvizsgán veszel részt? Az alábbiakban mindenki megtalálhatja, hogy mit érdemes tudni és fejben tartani a GAZDÁLKODÓ nyelvvizsgáról:

  • A vizsga írásbeli és hallás utáni része egy napon van, általában szombati napon.
  • A vizsga írásbeli része reggel kezdődik és délután van hallás utáni értés szintnek és nyelvnek megfelelően
  • a szóbeli része (beszédkészség) az azt követő héten kerül megrendezésre szintén délelőtti kezdéssel, vizsgázónként 15-20 perces időintervallummal számolva.
  • A vizsgán lehet szótárt használni a vizsga megjelölt részeinél.
  • A szóbeli vizsgát (beszédkészség) két főből álló szóbeli bizottság bonyolítja le, a szóbeli feladatokat a vizsgáztatóval oldod meg.
  • Érdekesség, hogy az ország összes vizsgapontján egy időben kell elkezdeni egyazon feladatrészt, attól eltérni nem lehet.

Forrás: http://gazdalkodo.kodolanyi.hu/vizsgainformaciok/tudnivalok

Most pedig lássuk, hogy mi a vizsgák menete és hogyan lehet rájuk jelentkezni.

Legelső lépés az elhatározás. Ha már megvan, hogy milyen típusú és szintű vizsgát szeretnénk letenni, és tudjuk azt is, hogy melyik vizsgahelyen akarjuk ezt megpróbálni, akkor kerülhet sor a jelentkezésre. Ebben tökéletes segítséget nyújt a GAZDÁLKODÓ honlapján is megtalálható vizsganaptár és a hozzá szorosan kapcsolódó ártáblázat és egyéb addicionális információk.

Általában évente 3-4 vizsgaidőpont van, de alaposan utána kell járni, hogy az általunk kiszemelt időpontban a GAZDÁLKODÓ központja milyen típusú vizsgát szervez, mert az egynyelvű és kétnyelvű vizsgák között lényegi különbségek vannak.

Díjat befizetni csekken és átutalással lehet, előbbit az ügyfélszolgálati pontokon személyesen is megtehetjük.

Nagyon sok egyéb hasznos információt találhatunk a Kodolányi János Főiskola honlapjának vonatkozó szegmensében: www.gazdalkodo.kodolanyi.hu